Presentatie Ruimteviering op 24 juni in het zijkoor van de Joriskerk, Hof 1, 3811 CJ Amersfoort
Graag geven wij een impressie van onze vieringen op zaterdag 24 juni van 16:00-17:00 uur in het zijkoor van de Joriskerk.
De Ruimtevieringen vinden iedere derde zondag van de maand plaats in de eeuwenoude Aegtenkapel, Zand 37 in Amersfoort. De vieringen vallen onder auspiciën van de Raad van Kerken en hebben een oecumenisch en speels karakter; oude tradities in verassend nieuwe vormen en altijd weer anders. Zie ook onze website www.ruimteviering.nl
In onze vieringen zit veel beweging: lopen, knielen, zitten, bidden staan en gaan
Op 24 juni zingen wij enkele liederen, laten wij de processieoptocht zien, lezen wij het drempelgebed en doen het Onze vader met ondersteunende gebaren.
U bent van harte welkom om te kijken en/of mee te doen.

Lutherse kerk, Langestraat 61, 3811 AC Amersfoort
Viering van 16:00 – 17:30 uur

Johanneskerk, Westsingel 30, 3811 BB Amersfoort
samen met de geloofsgemeenschap Eglise Basileia nederlands en frans)

In de Johanneskerk ben je welkom bij de Bijbelmarathon. Wij lezen in het Nederlands en in het Frans
En wie weet gaan we ook zingen en swingen met de band van Église basilea met psalm 146: Zing, mijn ziel.
Vanaf 17:00 uur kun je terecht voor een kop woestijnsoep en plat brood met humus bij koffie en thee.

St. Franciscus Xaveriuskerk, ‘t Zand 31, 3811 GB Amersfoort
De Franciscus Xaverius kerk houdt op zaterdag 24 juni om 16:00 uur een vesperviering.

Orthodoxe Kerk te Amersfoort, Matthias Withoosstraat 34, 3812 ST Amersfoort,
Vrienden,
De Orthodoxe Parochie Amersfoort heeft voor de Kerkennacht 2017 het volgende programma:
18:00 – 18:30 uur waskaarsjes aansteken te gedachtenis van levende en gestorven mensen
18:30 – 19:00 uur Akathistgebed met respons van alle aanwezigen
19:00 – 20:00 uur Feestelijk Vespers met Lity ((Dringend gebed) en Artoklasia (Zegening van brood, wijn en olie)
– fotograferen is toegestaan –
aartspriester Stephan Bakker
rector Orthodoxe Parochie Amersfoort

St. Martinuskerk, Kerklaan 22, 3828 EB  Hoogland
Voorafgaande aan het centrale programma in de stad stellen wij de Martinuskerk van 18:00 – 20:30 uur open: de koffie staat klaar en we verzorgen 1 à 3 rondleidingen door de kerk en eventueel door de pastorie-tuin.
***

Kerk van Jezus Christus (de Heiligen der Laatste Dagen), Laurens Costerplein 14,  3817 HH  Amersfoort
De Kerk van Jezus Christus zal van 15:00 tot 18:00 uur open zijn voor publiek.
Er zal een mogelijkheid zijn om het gebouw te bekijken en in de kapel zullen wat informatieve filmpjes en boodschappen gebracht worden.
Er zal een mogelijkheid zijn om te praten en wat te nuttigen. We hopen onder dit dak de liefde van Christus te laten ervaren.