Bijbelleesmarathon op Kerkennacht zaterdag 24 juni
Dit oude boek klinkt als nieuw

De bijbel is het meest gelezen boek ter wereld. Dit boek, of beter gezegd: verzameling boeken, is geschreven door zo’n veertig schrijvers over een periode van meer dan 1000 jaar. Het is na al die eeuwen nog steeds van betekenis voor miljarden mensen over de hele wereld. En ook nu is de bijbel het nog steeds waard om gelezen en gehoord te worden.

Dit oude boek klinkt als nieuw als het wordt voorgelezen door 60 bekende en minder bekende Amersfoorters. Op de Kerkennacht(dag) zaterdag 24 juni kunt u komen luisteren. Van 10.00-20.00 uur wordt er voorgelezen op negen bijzondere historische locaties in de stad.

Luister naar het spannende verhaal van Ester, die haar volk redde van vervolging. Of naar de wijze spreuken van Salomo: ‘Als je goed bent voor anderen, ben je goed voor jezelf.’ Of kom en luister naar het Evangelie van Matteus; het bijbelboek dat ook wereldberoemd is geworden door de muzikale uitvoering van Bach, de Mattheus Passion.

Om 10:00 uur start de Bijbelleesmarathon in de Onze Lieve Vrouwetoren en om 20:00 uur eindigt het in de St. Joriskerk.

Zij lezen mee:
Eemlandse schrijvers Gerian Dijkhuizen, Hans Werkman, Aat van der Harst en Joshua van den Hooff. Simone Kennedy, politica, Joris Vercammen, aartsbisschop van de Oud Katholieke kerk, stadsdichter Eva Vleeskruyer, burgemeester Lucas Bolsius. En natuurlijk diverse voorgangers en leden van de verschillende Amersfoortse kerken.
Boekhandel Riemer stelt voor elke locatie een Bijbel ter beschikking.
Op elke locatie worden ook enkele psalmen gelezen.

Ieder leest 10 minuten uit de Bijbel. Klik hier voor de lijst met voorlezers.

Programma:

10.00   Onze Lieve Vrouwe toren                  Ruth

10.30   Zorgresidence Het Seminarie           2 Kronieken

11.45   Museum Flehite                                   Ester

12.45   Koppelpoort                                         Spreuken

14.00   Lutherse kerk                                      Romeinen

15.30   Pieters en Blokland Gasthuis           Matteus 1-9

16.30   Ichtuskerk                                           Matteus 10 – 20:16

17.30   Johanneskerk                                      Matteus 20:17 – 28

19.00   Joriskerk                                             Timoteus en Petrus

Klik hierop voor plattegrond met de locaties